Chudým i Bohatým, Bohatým i Chudým

Chudým i Bohatým, Bohatým i Chudým

Anotace: životní tragédie Jánošíka, mince do uší vám cinká

Na polštáři rozeseté střípky dětí,
přišly se poklonit svaté Kláře.
I pro vás je naděje nanebevzetí,
i za vás se slouží mše u oltáře.
Každý z nás potřebuje léku,
i spravedlivý může v pýše žít
a zbožnost může býti k vzteku.
Tak nechte svá srdce bít
a nebojte se pokořit.
František a Klára, Jan a Terezie
spojili svou lásku vzájemnou,
jejich láska k Bohu dodnes žije
a jejich cesty Pravda jsou.
I svatí mají chyby, to však nevadí,
Boží láska slyší, vidí, říká,
že los nám neurčuje pořadí.
Jen ryby tiše plují třikrát
a hvězda na nebesích bliká.
Autor Inge, 22.09.2010
Přečteno 353x
Tipy 13
Poslední tipující: Antares, Gabrielle, Psavec, Skalsky Pavel, 6thSun, labuť, mademoiselle secret, CULIKATÁ, NikitaNikaT., Agniezka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezoučká.

22.09.2010 16:16:00 | Psavec

krásné.

22.09.2010 08:44:00 | CULIKATÁ

každý máme své srdce, a v něm..božkou lásku

22.09.2010 07:05:00 | Agniezka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí