Saň & Laň

Saň & Laň

Anotace: ...

Nechávám výběr na Tobě, můj Pane,
vkládám Ti do rukou "můj" život,
ať plyne jako čistá voda a jako oheň plane,
setkáme se a půjdeme ruku v ruce.

Kdybych tak tušila, co si přeješ, Pane,
nechci Ti slibovat, protože znám své stíny,
občas žiji pravdou, někdy mě žití klame,
vykročila jsem na cestu, či jsem v půlce.

Poslouchám své srdce, jdu za Láskou, Pane,
a klopýtám, padám, nemám síly vstát,
ale vím, že jeden druhého milujeme, máme,
jsi čaroděj a kouzla ukrytá máš v hůlce.

Zarmoutím lidi, které miluji, můj Pane,
nepochopí mé rozhodnutí, jenom někteří,
kéž na tvé pouti dobra citem dokonáme,
a na zem padneme lehounce jako pápěří.

Chápu, co si přeješ, po čem toužíš, Pane,
není už těžké odložit své touhy a svůj šat,
Kristus nám všem rozlévá krev a tělo láme,
a Panna Marie nás nechává svou milost sát.

Měla jsem to udělat již dříve, Pane,
když jsem prvně uslyšela Tvůj hlas,
i když mi v duši občas severák vane,
který do hlíny naklání dozralý klas.

Jsi ve mě, Pane, jsi v nás - napořád anebo dočasu,
jsi jizvou po mém vnitřním zápasu,
skládám Ti k nohám všechny mé zbraně,
a i když působím vyčerpaně, nevyrovnaně a polekaně,
jen Ty víš, kde se má nová síla objevila,
jen Ty víš, kým jsem teď a kým jsem byla.
Autor Inge, 26.10.2010
Přečteno 438x
Tipy 4
Poslední tipující: CULIKATÁ, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí