Dušičková

Dušičková

Anotace: a možná trochu jiná...

K hrobu si pokleknout,
slzou osušit sloup z mramoru,
listí zežloutlé ve vlasech,
a kolena mokrá od plískanic.

Ne děkuji, ne prosím,
ale proč? Proč, kdo z nás odchází?

K hrobu si pokleknout,
za dušičku opuštěnou v jiný svět,
svíčku zapálit, jak tradice volá,
a do nebe se podívat a plakat.

Ne děkuji, ne prosím,
ale proč? Proč jen dnes?

Na dušičky, s dušičkou osamocenou,
se svíčkou zapálenou, tváří umučenou,
se srdcem otevřeným,
k náhrobku svému kráčím,
položit si věnec a opět se jdu zahrabat…

zas za rok….
Autor Láďa, 01.11.2010
Přečteno 351x
Tipy 10
Poslední tipující: Bíša, carodejka, CULIKATÁ, Mbonita, FrankieLamprt
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná upřimná a smuteční slova. Vzpomínky zůstanou, posílám pohlazení.

02.11.2010 12:09:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí