Inkvizice

Inkvizice

Anotace: Inkvizice

Sousedovi svému když se ty znelíbíš
Za nějakou dobu jeho hněv pocítíš
Inkvizice vtrhne k tobě bez pozvání
Ty budeš obětí sousedova udání
Pak už nebude čas o svůj život se prát
Tam už tě naučí jak mít Boha rád

Kovová želízka na bezbranné ruce
Tvůj život bude v pasti mocné inkvizice

Nedovíš se nikdy proč jsi byl odsouzen
V mučírně už bude pro tebe připraven
Nejeden stroj který jen bolest přináší
Inkvizitoři se na bolest těší
Zbožňují když mohou být svědky týrání
A to vše ve jménu božského přikázání

Budeš trpět křičet v útrobách věznice
Jako další obět v rukách inkvizice

Kněží ve chvíli klidu místo modlení
Vymýšleli nové stroje na kruté mučení
Majetek odsouzence zabaven musí být
Vždyť vymítači ďábla musí z něčeho žít
Stůj při své pravdě a zemřeš v kopce nepoznán
Či přiznej nepravdu a peč se proklínán
Nebo slib že budeš udávat a spolči se s ní
Budeš nenáviděn lidmi úniku není

Už je pozdě dohasíná tvoje svíce
Stal jsi se obětí mocné inkvizice

Pod tíhou ran – přizná každý že je pohan
Pak týden hladu – každý přizná svojí zradu
Za vodu s chlebem – přizná se že byl spolčen s ďáblem
Za plný talíř – přizná se rovnou že byl kacíř

V poslední hodince klepe slabě tvoje srdce
Věrného křesťana zničila inkvizice
Autor Hugo Zhor, 25.05.2011
Přečteno 355x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí