Noc kostelů

Noc kostelů

Anotace: *

V noci kostelů
Za asistence andělů
Do kasičky vhodit minci
Posedět v lavici
*
Jen se zasnít
Třeba se i pomodlit
do varhan zaposlouchat,
svatostánek prohlédnout,
prostě chvíli pobýt
a svou duši pohladit.
*************************
Včera proběhla noc kostelů a ve mně byla jakási zvědavost jít se podívat při této příležitosti do dvou kostelů a taky jedné kaple, která jinak je otevřená málokdy a přes zimu vůbec. Jeden kostel, ten prostší jsem si prohlédla v příjemném doprovodu varhanní hudby, v kapli jsem mohla vyslechnout část zajímavého výkladu průvodkyně a naposled jsem se zastavila v hlavním kostele – je největší v našem městě a docela bohatě vyzdobený – jsem se zaposlouchala do melodických písní za doprovodu kytary ve Zpívání pro Boha. Absolvovala jsem jen část programu, ale i to stačilo k prožití příjemných chvil ve zvláštní atmosféře.
Nebyla jsem vychována jako věřící, neznám pravidla při návštěvě kostela, ale s přibývajícím věkem věřím, že mezi nebem a zemí je nějaká síla, která na nás všechny tady na světě dohlíží.
Autor Jarka, 28.05.2011
Přečteno 414x
Tipy 19
Poslední tipující: casla, ilona, Pevya, khantengri, Maryje..., Juraj Hrom, el viento, Javavia, Mbonita, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Také nejsem věřící, ale věřím, že Boha má každý v sobě.
Jen jsme na to dávno zapomněli.
Noc kostelů byla i u nás, o půlnoci zněly zvony.

28.05.2011 21:50:00 | Javavia

M.arek - já to do nedávna taky nevěděla.

28.05.2011 17:35:00 | Jarka

nehledaná - taky to tak cítím, děkuji

28.05.2011 15:41:00 | Jarka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí