Křížová výprava

Křížová výprava

Anotace: porušení rozkazu, rozhořčení, zklamání...

Když polnice k boji nás v bojišti zvou,
tak tisíce vojáků za pána jdou,
že válčím tu jen a jej za svoji zem,
já téměř až doposud myslel si jen.

Však jako mrak Satanův sklapla se past,
my přišli sem asi jen pro krále krást.
Já myslel jsem vždycky, že svatý je kříž,
teď vím však, že slouží jak niterní mříž.

A kněžím jsem vždycinky bezmezně věřil,
že zabíjím zde, abych vlastní smrt přežil.
Já plnil vždy rozkazy pro svého pána,
teď příkazem byla mi však velká rána.

Prý bezvěrcům patří jenom smrt,
však tenhle boj nám nějak zvrt.
Teď vraždíme zástupy dětí a žen,
a svatý kříž nám coby předobrazem.

Už není nic, co by mohlo být,
tak přestaň mne chtít tím křížem ohromit.
svůj osud znám, a snad není, jak tvůj,
však jedno mi slib, jen mě nelituj.

Že jsem odmítl rozkaz, co sám král mi dal,
mě useknou hlavu, snad abych se kál.
Za to, že bylo mi pohanů líto,…
notak mě setni, ať už nebolí to.
Autor Anjesis, 16.06.2011
Přečteno 414x
Tipy 9
Poslední tipující: Draconian, seh, Juan Francesco de Faro, Charibeja, ECHO PARAZIT
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Církev má na kontě miliony mrtvých. Bohužel její síla opět vzrůstá.

26.06.2011 16:40:00 | Draconian

Nemám ráda církev.. ST :)

17.06.2011 11:16:00 | Charibeja

Ano kruté dílo s nádechem církve,války naděje a smrti. Hotová křížová výprava.

16.06.2011 21:11:00 | ECHO PARAZIT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí