Padlý anděl

Padlý anděl

Anotace: Na anděly sice nevěřím. Pokud bych však měl nějakého potkat, chtěl bych aby to byl tenhle. Možná jednou, kdo ví:-)

Zas tu byl soumrak – svítání noci,
červánky na nebi tu noc měly velký bál.
V odlesku tajemství vyšších mocí,
se smečkou vlků, tam hvězdný vítr vál.

Ve jménu téhle noci kacířské,
ve jménu zavrhnutého skřeta.
Vyšel jsem ven, mysli rovněž nečisté,
vyrazil jsem si do nečistého města.

Kráčel jsem potajmu, tiše dál ulicí,
s chrličem na věži tajným byl spiklencem.
Své věčné touhy, zoufalství plodící,
byl jsem v rukou smrti jasným ztracencem.

V ulicích vzduch zdál se býti cítit krví,
parfémem z neznáma, zdobícím temnotu.
Nevěstku líbal jsem, tam v křoví z trní,
při velkých deštných kapek klapotu.

Pod tíhou viny, chtíčem zaslepen,
odpustku hledal jsem v kostelních branách.
Nevděčný pijan, zlou krví opojen,
s pocity kopí, v Kristových ranách.

Tam, v chladu kostelním, seděla postava,
křídla svá bělostná, semknuta za zády.
Je padlým andělem, na zemi zůstává,
vyhnaným z Ráje, pro svoje vnady.

Ve světle svící, já v šeru halený,
přede mnou stála tu překrásná žena.
Ve tváři úsměv, jak štětcem vnesený,
kadeře plavé, přes líce, ramena.

Jen pohled jediný, slzu svou setřela
a rukou něžnou hladila mou tvář.
Pro chvíle vášnivé vyhnancům prostřela,
v teple její kůže je snová horká pláž.

Milovala se semnou až do svítání,
do ucha s něhou šeptala, prý jen sním.
Tam v šepotu tmy, sem tam zasténání,
křídlem svým bílým, do stínů skryla klín.

A od těch časů, ihned po klekání,
večerem oblékám kabát, přes den spím.
Pod rouškou noci, v hříchu, bez potrestání,
anděla svého hledat tajně vyrážím.
Autor Raziel, 01.05.2006
Přečteno 629x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

heeeej tak ta je fakt drsná....líbila se mi

10.06.2006 12:50:00 | Emma Kulíková

To je skvělá básnička! Napínavej děj a přitom krásný obraty a uměleká kvalita. A to téma...fakt good!

15.05.2006 16:43:00 | Isobel

Úžasná báseň...četla jsem ji jedním dechem. Je v ní mystika, jakési jiskření, zakázané ovoce, pořádná dávka temna...líbí se mi to s tím chrličem, navíc velice krásně spojuješ a dáváš do kontexu jednotlivé obrazy tak, že to donutí člověka číst dál. Klobouk dolů, tohle se mi opravdu líbilo. 100+

12.05.2006 16:52:00 | Epona

Jo, sexík v kostele...zní to trochu satanisticky. Proto se mi to taky líbí!:)

02.05.2006 13:22:00 | Isabella Monvoisin

Nenapadlo by mě milovat se v kostele. To fakt nikdy. Ale líbí se mi to.

01.05.2006 21:45:00 | Miléne Marguerite

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí