Věčnému návratu

Věčnému návratu

Anotace: trochu zamyšlení....

Až jednou přijde čas
kdy svět se zastaví
aby se rozběhl zas v novém kolotání
všech věcí pučení a květenství a zrání
všech velkých osudů i malicherných zdání
až se zas dotočí to obří kolo věků
a znovu nezbude tu stopy po člověku
prach milionů koster vzplane touhou žití
a výkřik veliký se vmísí v živlů kvas
v něm každý nezrozený uslyší svůj hlas:
jen ještě jedenkrát -
však býti, býti, býti!
Autor Dolma, 04.05.2006
Přečteno 515x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Opět skvělé! hluboké poslání...

17.05.2006 11:55:00 | Gabrielle Taroka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí