Modlitba

Modlitba

Anotace: A opravdu nejsem křesťanka...(!)

Jak přimět pohana pokleknout?
Zrak sklonit v pokání a sepnout dlaně?
Čekat, že uvěří v Boží soud,
Zbavit ho bolesti v krvavé ráně...?

Život když ukáže pravou tvář,
Neznaboh nevzývá svatozář,
Neprosí, nevstoupí před oltář Páně,
Zbývá jen pálení v krvavé ráně...

Jak přimět pohana uvěřit v anděla,
V nejhorších časech že vezme ho pod křídla?
Když jeho záchrana svatozář neměla,
Co vlastně v trápení víra mu nabídla?

Křesťan že nastaví druhou tvář,
V análech uchoval kronikář,
Pohan prý zasadí ránu,
Kdo se však pomodlí k Pánu...?

A hlavně: Ke kterému vlastně...?
Autor Algernoon, 20.05.2006
Přečteno 735x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

mě se to líbí:)

10.06.2006 12:46:00 | Emma Kulíková

víš, já nemám ráda nábožensky laděné dílka, avšak mají v sobě nějakou tu dávku úcty. Sama bych si napsat něco s touhle tématikou netroufla. U tebe to ale zní dobře, moc dobře, až mě to překvapilo.

20.05.2006 18:06:00 | Nausika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí