Bůh?

Bůh?

Anotace: ...

Jsem mučená oběť i masový vrah,
napsaná závěť i prvotní strach.

Jsem slovem kněze i andělův pád,
nevinný vězeň i ďáblův kat

Jsem světlo i tma, oheň i led,
skutečnost i hra, potom i hned.

Jsem utichlá bouře i živlů běs,
poklidné moře i hlubinný děs.

Jsem rezavý meč i zářivá zbroj,
posmrtná křeč i života zdroj.

Jsem spálená země i kvetoucí sad,
hlupákem, stejně i knihou rad.

Jsem slunce západ i zlata lesk,
radostný nápad i bolestný stesk.

Jsem věčná krása i zjizvená tvář,
konečná spása i obratný lhář.

Jsem smuteční hymna i hlasitý smích,
krvavé stigma i bělostný sníh.

Jsem staletá špína i honosný třpyt,
ten kdo se dívá a zůstává skryt.

Jsem samotný vesmír, všechno a všude
Lidmi však neviděn, pro ně jsem vzduch
Ve znamení doufají, které prý bude
Však když ne já, tak kdo je pak Bůh?
Autor Istar, 05.10.2006
Přečteno 573x
Tipy 1
Poslední tipující: Gabriell's tears
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

veeelmi sa mi to páči a máš úplnú pravdu :)

02.10.2007 17:27:00 | Syala

Vybavuju si jednu píseň německé kapely Evereve, k tomu by to byl pěkný český textík.

16.08.2007 20:02:00 | jiljovský

líbí....:-)

31.10.2006 21:36:00 | Zma

Skvělý nápad a slušné provedení. Jen jsi neudržel protiklady, což mi trochu mrzí.

05.10.2006 16:20:00 | Smilník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí