Proč?

Proč?

Anotace: proč,proč,proč?:-)

Proč?
========

Proč člověk,přesto že má vše,
se často cítí sám?
Je to tak?Nebo sobě lže?
Kdy to rozpoznám?
Vědomí,že Bůh je stále se mnou
mi sice sílu dává,
však pořád hledám pravdu věčnou,
nechci vidět,
jak mi šátkem mává,
že ujíždí mi na konečnou.

čím člověk více ví,
tím víc se jeho srdce bouří,
co je za tou pomyslnou zdí?
To poznání ho žene vpřed
a nevědomost ho souží.

Tak dál se ubírám tou cestou,
do svého nitra hledím,
zahalena světelnou vestou,
co už vím a co ještě nevím?

Věřím že jednou až se zklidní duše má,
pochopím vše
a má cesta bude konečná.

A vše co Bůh do mého srdce vložil,
bude mi náhle jasné
a Bůh pak řekne:
člověče,svou zkoušku si úspěšně složil,
nic, co dřív se zdálo špatné,
nebylo pro tě zbytečné.

Až přijde tento den,
splní se můj největší sen
a všichni vyjdou ven.
Na nebi se hvězdy rozzáří,
každému stéká slza štěstí po tváři,
jejich srdce budou hořet plamenem,
vždyť každý ve mně je a já v každém jsem.
Autor JEIDY, 11.10.2006
Přečteno 468x
Tipy 1
Poslední tipující: poustevník Jirka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

1000 bodíků :-D
Krásná báseň krásného člověka s krásnou duší...jojoj, tak tenhle stav moc dobře znám...jsem moc ráda, že kus té otazníkové bolesti je již za mnou, a že již trošku vím... :-)

11.10.2006 23:00:00 | Levandule

..tak nějak mluvíš skoro mými slovy...
..jenom si říkám, co On ve mně poví...
..někdy se mi zdá, že se jenom baví...
..tím, jak se plácám právě teď a tady...
;o))

11.10.2006 14:49:00 | Cecilka

...i když je to na mne moc dlouhé :) schutí jsem si to přečetl celé ...

11.10.2006 13:50:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí