Básník

Básník

Anotace: co vnímáte?

Co z básníka básníka skutečně dělá?
Jsou to snad slova jež zaznamenává?
Je snad básník ten co volí slova skvělá?
Nebo snad jeho mysl rozjímavá?

Není básník ten kdo mluví slovy,
není básník ten co vypouští jen rýmy.
Basníkem je i "pocit" noční sovy,
to "pocit" stojí za všemi rýmy.

To není jen člověk co do slov sebe skládá,
i když zprostředkovatelem energií je.
Duše tvůrcem všech rýmů se stává,
to energie pravý básník je.

A tak ani já, i když rýmy tvořím,
básníkem nikterým jsem.
V duši jasným světlem hořím,
Bůh nad vším je Tvůrcem Básníkem.
Autor RešHeNúnHe, 09.12.2006
Přečteno 371x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí