V malé kapli

V malé kapli

Anotace: krátce o duši a nejistotě ve mně!

Tísnil jsem se v malé kapli na dětské mši středeční.
Chtěl jsem fotit, snad i slyšet, že život náš je věčný.

Farář kázal o hořících duších, které nosíme.
Braň se místům, kde není vzduch, neboť ona oheň hasí!
Farář kázal o duších, snad i o té duši mé,
hořící či zhasnutá jsi?

Za oknem tma, neboť napad brzký večer podzimní,
v skrytu duše jsem se modlil, ať jsme k sobě upřímní.

Za oknem úzký komín doutná, za ním zeď vysoko tyčí se,
za tou zdí vyřízlé do panelů rozzářených oken tisíce.

A před tou zdí klečíc kroužku tam se k tobě modlíme.
Svatá Marie z obrazu hladila mé vlasy!
Farář kázal o duších, snad i o té duši mé,
hořící či zhasnutá jsi?
Autor china white, 16.12.2006
Přečteno 454x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí