I. N. R. I.

I. N. R. I.

Anotace: Moje první básnička - buďte prosím s kritikou shovívaví, ne, že mi vrátíte moje komenty u ostatních autorů :D

Temný hvozd tvé tělo ukrývá.
Trpíš v své tiché modlitbě.
Tvá mysl se k Bohu upírá
ač víš, co v brzku čeká tě.
Jiz zanedlouho tvůj otec shledá tě
v chrámu svém tak někde v nebesích.
Pak všichni lidé budou upřímně
proklínat čin svůj v nocích bezesných.

Druh tvůj i vládce země tvé
-postupně všichni zradí tě.
A když pak krůpěj krve tvé
začne se vpíjet do kříže
tu všichni v nové tvé víře
prohlédnou význam činů tvých.
Pak všichni lidé budou upřímně
proklínat čin svůj v nocích bezesných.

Tak i teď já dlím pod křížen
-symbolem tvé duše zraněné.
Co všechno ty jsi vydržel
na cestě svojí křížové
aniž bys sešel z cesty své
- jsi pro mě zdrojem útěšným.
A proto i já dnes upřímně
proklínám čin ten v nocích bezsných.
Autor Zolka, 21.02.2012
Přečteno 611x
Tipy 2
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tuhle kávu nepiju rád,
má příchuť krve pod křížem
a Kristus - podle některých, snad,
měl smůlu, že byl přistižen...

12.03.2012 04:11:30 | G.P.

Snad jen Jan Hus.Moc se Ti povedla.ST.

27.02.2012 09:42:44 | Jeněcovevzduchukrásného

Nikdy nedokážeme trpět jako On, a nikdy nedokážeme chtít tolik trpět...

24.02.2012 20:03:06 | Písnička...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí