Obyčejný čtvrtek

Obyčejný čtvrtek

Anotace: předvčerejší (zelený čtvrtek, duben 2012)

Zabijou
Na nepohodlných marách
(jen dva kusy dřeva neuměle stlučené)
odnesou
položí
tělo k tělu
ruku k dílu

Již zítra
zítra jako vloni
v každé zemi ve všech městech
každý svého

Pak na pár dní podlomí se kolena
aby
třetího dne
vydechli úlevou
setřou prach ať ostatní vidí
otlačené klouby
stigmata těch dnů
(aspoň do zítřka)

Třetího dne za soumraku
každý svého
(s výdechem že už bude po všem
už je dokonáno)
přitáhne na káře na marách
doma sbitých
svezou je na hromadu tělo k tělu
každý svého
v každém městě
tam co vloni

a kámen od hrobu
za sebou přivalí
Autor Bůchví..., 07.04.2012
Přečteno 610x
Tipy 10
Poslední tipující: Anjesis, Noc17, slunovrat, hanele m., Písnička...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

velikonoce jsou silné téma.. pokud o něm někdo dokáže napsat tak jako ty - moc to na mne zapůsobilo

07.04.2012 12:28:21 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí