Padlý

Padlý

Anotace: Jen tak pro ten obrázek


Perutě zlámané a tělo zdobí šrám,

"Odejdi Ty dítko nevděčné."

Blankytnost teď páchne sírou.

Svatozář zhasla s hněvem zůstal sám,

"Otče, jest to sen či skutečné?"

A moc dobra teď vládne jinou silou.

***

V prach sražen dlaní nejmocnější,

"Již nejsi z prvních Synu."

Z peřin jež v dálavách se ční.

Víru choval v hrudi nejvroucnější,

"Nes své břímě, tíhu, vinu."

tak padl anděl do konce světa dní.

Autor Rudolf z Falknova, 25.10.2012
Přečteno 454x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

opět moc pěkné a ten obraz úžasný krásně dílo doplňuje

22.02.2013 18:55:03 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí