HRA O VŠE

HRA O VŠE

Anotace: Velmi stará báseň z ranného mládí. Věnováno Anne Leyyd.

Kostky jsou vrženy na dubovou desku,
hra o vše vedena jest tiše - beze svědků,
čistotu, nevinu – střídá nesčetno poklesků,
sok zlý reptá:„ty prvotu máš a já šestku!“

Zahrává si kdos se životem cenným,
leč stěží míru důležitosti mžiku chápe.
Bohatství před lidmi činí jej ctěným
ve hře o vše, stane se žebrákem a skape!

V knize tvého života dopisují poslední z vět,
ubývá ti sil, stárnoucí již nestojíš o majetek,
prosíš: „hrejte dále, já nechci na onen svět,
chtěl bych být živ“, tak zněl prosebný dovětek.

Dohrávají další hru soupeři vskutku odvěcí.
Došlo k odsouzení jedince, leč davy čekají.
Kdo vítězem her bude, víra či bezvěrství?
Kam poputuje duše, k podsvětí nebo k ráji?

Her je velmi mnoho, beznaděj střídá naději,
je těžké vítězit beze lsti a bez poskvrny,
davy jsou trýzněny, vítěze ryzího proklejí.
Nechť tedy žije král, jehož korunu zdobí trny!
Autor kudlankaW, 02.12.2012
Přečteno 446x
Tipy 1
Poslední tipující: Joe Vai
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně - i před dvaceti lety kudlankoidní... ;)

02.12.2012 19:04:12 | Joe Vai

Asi je to na mne dnes složitý, a nebo s tín nesouhlasím? Já nevím.

02.12.2012 15:26:57 | Robin Marnolli

Zdravím Tě a současně chválím.
Je to složité a vznikalo to před cca 20 léty.
Takto tedy už velmi dlouho nepíši.

Alespoň na mých současných věcech prezentovaných zde vidíš, jak dlouhá byla cesta mého snažení :)

Děkuji za tvůj čas a přeji Ti úspěch.

Martin Kristián Kudlák

02.12.2012 17:52:03 | kudlankaW

probodené jako probodnuté

02.12.2012 15:12:26 | Lilien

obé je možné...

02.12.2012 15:16:25 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí