i bůh seslal pokušení

i bůh seslal pokušení

Anotace: taková malá zamyšlenka




bůh na dlouhou trať


se vydal

i hromy

i blesky se mu smály

řeky rozvodnily

to jenom proto

aby na Olympu oheň

nekonečný plál

 

 i svěřil lidem sílu mocnou

i moudro věků

plodná údolí

v naději že se ujmou

poctivou prací nad vším vlády

a vzkvétat bude hrouda

v nohách obtisk

ve chvojí

 

ač stavěli své domy k nebi

snad v touze vejít do mraků

potokům do cest hory dali

lesů hustých panenství si vzali

sťali hrdý kmen

jen aby více kolem sebe

místa měli

 

tehdy zřítilo se nebe

dopadlo do náruče bídných

se zemí srovnalo co zbylo

život v namyšleném běhu

zastavilo

 

druhou šanci

jim nyní dává

doufaje v napravení




 

Autor poetka, 13.03.2013
Přečteno 536x
Tipy 4
Poslední tipující: Robin Marnolli, Inna M.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo...celkem fajn napsané...i bůh s malým b...jelikož se jedná o falešného boha (pravý je Bůh)...zajímal by mě vznik tohoto díla:-)
RM.

13.03.2013 23:54:54 | Robin Marnolli

Jé, víš že to je reakce na něco ze školy. Měli jsme seminář o víře a vlivu na tehdejší architekturu. Tak asi tak :0)

18.03.2013 08:45:04 | poetka

jo... ale je to napsaný fajn;-)

18.03.2013 13:30:31 | Robin Marnolli

podle té první věty si tipnu, že někde četla "běh na dlouhou trať"

14.03.2013 00:35:21 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí