u studny

u studny

Anotace: ...

dal jsi jí napít
ze studny poznání
ze studny milosti
ze studny pokání

dal jsi jí napít
samařské ženě
ty jí dals napít
ač ona džbánu
podala tobě

kdo koho prosí
kdo komu dává
ve vzájemnosti
otázka planá

jen čistý pramen
prost žádosti
pramenem pokoje
svornosti

dal jsi jí napít
žíznivé ženě
z kalichu z mozaiky
tam na ravenně

dva bílí holubi
vznesli se k nebi
nesli zvěst radosti
opojení
Autor zdenka, 25.11.2013
Přečteno 486x
Tipy 7
Poslední tipující: poeta, Jana B., Inna M., enigman, Amonasr, danaska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

první pořádný lok...

26.11.2013 16:23:27 | zdenka

z napití...

26.11.2013 00:41:58 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí