Kdo...?

Kdo...?

Anotace: ........ja osobně v Boha nevěřím...vy?

Kdo měl tu moc
že pouhou myšlenkou svou
dokázal stvořit noc
a svět zahalit tmou?

Kdo byl tak statečný
a bezbranný přece
že nebe pokryl hvězdami
smočenými v mléce?

Kdo do anonimity se halíc
nevnímal prach
a stvořit měsíc
neměl vůbec strach?

Kdo oplýval takovou sílou
že uměl ukončit sen
a hnán svou vírou
tu noc změnil v den?

Kdo měl tak šikovné ruce
a srdce vroucí
že na nebe posadil slunce
teplem žhnoucí?

Kdo byl tím,jež taky
jak ovce se pasoucí
pokryl to nebe mraky
v dálky se táhnoucí?

Kdo měl v rukou mocné kleště
a někde potají
stvořil kapky deště
co k zemi padají?

Kdo měl tu chytrost kočky
a žil věčně v běhu
že vykreslil vločky
vločky sněhu?

Kdo měl v očích takový to lesk
kdo žil dlouho jako strom
že z nebe spustil blesk
jež doprovázel hrom?

Kdo životem prolétl
a řídil se cizím hlasem
že stvořil kometu
co vrtí ocasem?

Kdo neměl problémy
kdo moh se štěstně mít
že seslal nám zemi
v níž můžeme žít?

Kdo je ten,o němž máme pět
písně vděčné
o tom jak stvořil svět
o tom,že jen on žije věčně?

At jsi ta a nebo ten
každý někdy se rouhá
tak zamysli se s úsměvem
věříte v Boha???
Autor Michelll, 27.01.2007
Přečteno 365x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkný zamyšlení:-)) i když je mi osobně bližší teorie douglase adamse:)pěkný...

27.01.2007 15:50:00 | Mango-Holka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí