Jan Hus

Jan Hus

Anotace: opravdová víra

 

        


pravda byla smyslem jeho žití
pro pravdu se slávy světa vzdal

svět volal odvolej
a budeš žít dál

on však neochvějně věřil v Krista
i když oheň kolem jeho těla plál

když v bolesti a utrpení uprostřed hořící hranice stál
verše z písma citoval

na hlavě potupnou korunu měl
a bolestí a strachem se chvěl

přesto svojí víru nezradil
a všechny kolem sebe tím zostudil

králové , kněží a hrabata
poznali,že Hus je Boží syn
a že jim hrozí odplata

až jednou na Božím soudě budou stát
a ze svých činů se zpovídat

pak uvidí zase tu hranici v Kostnici plát
a zde nevinného člověka stát

který pro pravdu Boží svůj život dal
a nechtěl se jí i za cenu smrti vzdát

proto i ty ve své víře vytrvej
a až přijde čas utrpení a ztrát
věř, že Kristus s tebou bude stát

tak jako s Husem u hranice stál
a zde v srdci bolest a utrpení měl
když viděl jeho víru pro kterou on na hranici  mřel

Autor jiří slunce, 19.07.2014
Přečteno 531x
Tipy 6
Poslední tipující: Oxík, AndreaM, Rozina, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

formu bych sice viděl rád více dopilovanou, nicméně pod obsah bych se klidně rád podepsal. hus je opravdu vzor víry a odvahy.
Za obsah dám bod.
RM.

20.07.2014 00:15:32 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí