Co říkáš

Co říkáš

Anotace: Slova mají moc

Slova jak hejna života
vylétají z úst
ticho je pro mně někdy ráj,
jindy zase půst.

Nebo má ústa mohou být hrobem
co pohřbí každou naději
z něj pak vzrostou zas naději květy
ty budu vídat raději.

Mluvením chtěla bych sázet stromy
mluvením krajinu osázet
a z mladého lýka těch dobrých stromů
pak třeba uplést provázek.

Provázek nestačí- co potom s ním?
Tak byla by marná má snaha;
Ze snopců upletu pevné lano.
Vždyť na něm se ze studny okov tahá.

Tak skončí v tom kraji éra pouště
kde svéhlavý žár ubil co chtěl
bezpečně skryjí tě listů houště-
tím vším může být cos´ pověděl.
Autor Monikáč, 05.08.2014
Přečteno 408x
Tipy 5
Poslední tipující: jitoush, Jort
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nadherné :-)

22.10.2016 20:33:58 | Tvořilka Lenka

...skvěle vyjádřeno...báječné obrazy...

05.08.2014 19:55:21 | Jort

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí