Koruna

Koruna

Anotace: K poctě mého křestního patrona, svatého Václava.

Sbírka: Ztrácím tě

Korunu sňali cepem i kopím

už lecjakým hlavám pomazaným.

 

Však jedna leží na oltáři

a více k ní se nepřiblíží

ni pes, ni liška ryšavá.

 

Je to koruna svatého Václava.

 

V ní všechno ptactvo má svou skrýš,

v ní se i hory zdají zas o kousek nebi blíž.

 

Ona však ne temena hlav pomazaných,

leč srdce a ruce svého lidu zdobí.

 

Té není třeba úcty,

ta sama úctu plodí.

Autor Ori Eremos, 28.09.2014
Přečteno 427x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí