Velké Losiny

Velké Losiny

Anotace: Trocha inkvizice.

Sbírka: 50 dní Gomory

Beztělní tvorové rvou si mordy krví
Rozevírají své bezzubé čelisti
Nejsou zde poslední, zdaleka ne prví
To oni od Toho zemi očistí

Válejí se v euforii ryku
I vydávají zvuky co Kosmos sám
Já za křiku nevděčníků
To odstraním, úděl vykonám

Jsem jejich vůdce
V ruce kříž svírám
Sám za prahem evoluce
Poskoky své povolám:

„Pojďte blíže, stíny noci
Pojďte blíže, běsové
Nechť na tuto poběhlici
Zazní vaši hlasové!

Krmte se na jejím těle
Zasévejte hlad a mor
Poničte jí duši skvěle
Ona je jen nízký tvor!“

A pak oni, hmotní stíni
Vystoupají ze všech stran
Svému se pánu klaní
Z dáli zvoní souzvuk hran

Umí rdousit, umí drásat
Rozkousají všechen kov
Má zvrhlá vilnost bude plesat
Až vydají se vpřed na lov

Kdesi v lesích mezi stromy
Uloví svou drahou zvěř
Neochrání ji už domy
Neukryje Hořící keř

A když z lesa třeba prchne
Dostihnou ji u města bran
Pak již její mysl pukne
Zazní nářek černých vran
Později, až soumrak padne
Zaplanou lidské pochodně
Stovka Tím znečištěných zvadne
Já sloužil jsem ochotně
Autor Ravena Lupus, 25.02.2016
Přečteno 451x
Tipy 1
Poslední tipující: boneslash
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí