Kyselý acid

Kyselý acid

Anotace: Invariace a konstanty na Karla Kryla - Kyselý sníh - oddosobnena meta utcena pro živý zpěvný přednes...

 

Prolog 

 Zem co zapomela ze mela kryla zem co opomnela génia 

zákulisí lidskosti zmrazene kosti času hlas k hlasu

Tvá harfa zemřela marnivost zesnela 

láskou smrt spatřena 

 

Zem zrud...

 

Zem zrud, snem na chůdách navstivis, 

koktavou zkratkou, schizofrenní matkou, odvetis,

bezdetnou slzou, závistivou touhou a něhou hledás vlastni moc,

Moc noci, rosu skrani, zpev krivanci, tam kde smrt tanci,

Obeseny janci, hrob a venkov, těla na kov, klín na klín,

Nehet v kuzi, živoucí tuzi, hlad otuzena,...

 

ale kde da se žit, ve městě prazdnem, ve městě žádném,

Kde domov je tok,...co dlouhý je rok, kvantový skok,

Nemrtvy sok, dalne vyti dog a moře drog,

Světlo je kámen, nitro je amen, a ty jsi živ,

Spatřit te na dně, kousek po kousku, netvoru rozbřesku,

Obětovat rohovky lesku ve velkém třesku,

Chvit se za ticho za zvuk ohluseni, 

Za rozedneni, znovuzrození ospale,

 

Zem zrud, udu panoptikum, o pila putika,

Koráb ze snů, zem zrud, křišťálu z bahna,

Slepých zákalu,"andělských výkalů a zášti štít,

To můžeš chtít touzes zrát az budeš na dně 

zase se chrat...

 

 

--- Slam drama o duši a vykoupení 

 

- divadlo krutosti - - - Boj Tondy Szedilka o Viktora Hanacika

 Ty to nechápeš,

Ty to dvakrát nechápeš,

Podvadis krádež lžeš,

 

Jsi zatracen jdi dolicna rekvizita jedna 

jsi prach soli země mrtve plemen

Démon bez pokory 

 

Jsi lidska zrůda 

toporna půda 

co se louda 

v panoptiku hruz...

---

 

 

 

 

 

Autor Happyyz, 28.04.2016
Přečteno 550x
Tipy 2
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Karel Kryl byl Charakterní Borec, a jako Borec i zemřel.Jiní, rádoby charakterní:-)), zemřeli již také, ale spíše jako prodejné Krysy:-(.Na K.Kryla budou u nás lidé vzpomínat jen jako na úžasného Bojovníka za Pravdu.Čest jeho stálé (tedy tak doufám) papátce.

04.05.2016 09:04:04 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí