Lučavka

Lučavka

Anotace: Není všechno bahno, co se netřpytí; však jednou dojde na každého...polstrovaná cela čeká.

Sbírka: Homo homini lupus

Runami malovali po stěnách
Azbukou po stropě
Latinkou na betonovou podlahu

Dlažebními kostkami hráli posmrtné sonáty
O skla výlohových oken
O oči bezzemků
O dnu
O


Kolikou přišpendlili svatební košile
Na šňůru věčné tmy
A světlem se zdáli oslněni
Když koupali nohy svých jalovic
V pramenu Lučavky
Rozené Královské

Pak zapálili hranice a na nich obětiny Bohu
Hořely jalovice posvěcené Lučavkou
Hořely stohy sena sušeného slunečním démonem
Hořely i dívky
Dívky, ty hořely nejvíce
Poskvrněné i čisté – hořely dívky

Odklidili ten veškerý mor a prach
Do chrámu slavně kráčeli
Napít se z onoho potoka
Hledali křest
A nalezli jen žár
Ve vlastních hrdlech

A hořeli
Hořeli svatí i světští
Hořeli býci a muži
Jen dívky již hořeti nemohly
Autor Ravena Lupus, 28.06.2016
Přečteno 482x
Tipy 4
Poslední tipující: KlachaKla, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí