První aett

První aett

Anotace: ...

Do kamene tesám první;

koláčů bez práce není!

Fehu!

 

V kámen jsem znak tesal druhý,

v skálu samou vklínil rohy!

Uruz!

 

Třetí runu vymlátil jsem v žulu

na výsměch obru, vlku, trolu;

Thurisaz!

 

Čtvrtý tesám, aby odhnal můry,

symbol bohů, síla shůry!

Ansuz!

 

Pátý symbol na věky jsem vytesal,

aby mě má cesta nesla stále dál!

Raido!

 

Šestý symbol, až odejde světlo dní,

rozzáří se ve tmě žárem pochodní!

Kaunaz!

 

Sedmý symbol kámen opět láme

pro dary, které dáme, přijímáme!

Gebo!

 

Osmý znak v tvrdém podkladu

přivede k slávě, štěstí a pokladu!

Wunjo!

 

Těch v skále osm vylámaných znaků

provždy budiž mimo dosah vašich zraků;

až nadejde den, kdy dětem krev teče,

z brány duhového mostu vám do rukou dám meče!

Autor Oxík, 07.08.2016
Přečteno 324x
Tipy 3
Poslední tipující: Ormissia, Ravena Lupus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí