Sír 27, 5-8

Sír 27, 5-8

Anotace: príslovia

Vo veži na citadele
naďabil na sršnie hniezdo
v horúčave má na čele
studený pot, sto, či dvesto

je tam tých krídlatých obrov
impéria hmyzu na Zemi
rozumom pohnúť i kostrou
musí, ak nechce byť veľmi

podobný rešetu z Biblie
človek v skúške neobstojí
roniť slzy krokodílie
môže sám nad sebou v roji

žihadiel zľava i sprava
kto koho skúša je zjavné
rozpálený do žerava
- mlč, ticho je veľavravné

ak si myslíš, že si ´Niekto´
príde deň, ktorý je iný
ak už lepšej rady nieto
nebzuč, v site plnom špiny
Autor Petbab, 24.08.2016
Přečteno 381x
Tipy 4
Poslední tipující: Květka Š., zdenka, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ticho je velevravné....úsmev...z.

25.08.2016 09:50:27 | zdenka

před několika dny jsem ocenil ticho a klid majitelů takového půlmetrového hnízda uvnitř krovu)

25.08.2016 20:34:28 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí