Nedeľné ráno

Nedeľné ráno

Anotace: ....

Sbírka: Slovensko - moja vlasť

V behu spomalil čas.
Zdĺhavejšie svitá.
Ešte nestriasla z rias
sen ruža rozvitá.

Ešte sa nechvejú
steblá trávy v stráni
radosťou čakania
v ružovom svitaní.

Zlatistý slnka lúč
nebozkal ešte zem.
Ešte jej nočný šat
zdobí z bledých hviezd lem.

Ticho tichšie dýcha
v tvár skorému ránu.
Tichúčko otvára
novému dňu bránu.

V postupnom rozbresku
strom hodí krátky tieň.
Pomaly, nesmelo
prichádza mladý deň.

Sviatočný deň je dnes.
Svätý, modrojasný,
darovaný z nebies
pre ľud špatnokrásny.


Anna Vodičková
Autor annav, 13.02.2017
Přečteno 486x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, Cappp, ZILA78, JSJ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí