Hledáš Boha

Hledáš Boha

Anotace: Názorů je tolik, ale otázka jediná.

Sbírka: Zoufale naléhavé básně

Když jsi sám tak hledáš Boha.

 

Takový, který ví a koná.

Dá ti šanci začít znova.

 

Odpustí ti všechny činy.

Ty dobré, špatné i náhodné chyby.

 

Takový, který nás pak spojí.

Nekonečnem nás obklopí.

 

Jestli tam není, je lepší ho mít.

Většině lidí se pak jde líp.

 

 

Když jsi sám tak hledáš Boha a doufáš;

 

Naše bolest že není zbytečná...

Naše pravda že je jediná...

Naše radost že vytrvá...

 

Nám nestačí prostě být.

Musíme s kosmem souznít.

 

A život je bouře ve sklenici.

Dojdeš až někam na její hranici.

 

Došel jsi tam sám a nebo s Bohem?

Přemýšlíš nad tím každým krokem.

Autor Lajtwing, 26.09.2017
Přečteno 631x
Tipy 3
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Pétík, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Člověk potřebuje v něco věřit. Někdo v sebe, někdo v bohy, někdo ve vesmír. Vlastně je to fuk.

27.09.2017 22:07:28 | Pétík

Já, když jsem sám, boha nehledám. Našel jsem sebe. :-)

27.09.2017 10:06:56 | Lighter

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí