Andělíček

Andělíček

Anotace: Báseň co zimním snění

Sbírka: Jizerské ozvěny

Bělavý andělíček se uvelebil na okenním rámu
to venku sněží, jak kdyby peří škubali.

Nepřestanou drát dříve nežli pozdě k ránu
i my se kruté zimy trošku báli

Zimní noc mě připoutala k mojí pelesti
bílé peří za hlavou vidí duši bolavou

S andělíčkem uchýlím se proto k neřesti
hvězdy ve dne,jak kameny v řece uplavou

Oděn v lesklých šatičkách se zlatou parukou
tma se schovává za záclonou s lemováním

perutí,jak vata budou tě nosit na rukou
andílek dnešní noci nemá u tebe slitování
Autor Petr27, 10.12.2017
Přečteno 538x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, Frr, Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí moc hezké

11.12.2017 07:04:54 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí