Hrátky s nebesy

Hrátky s nebesy

Anotace: báseň oživotě v nebi

Sbírka: Po stopách vesnice

Za lesem, kde rostou prostovlasé duby
stával cihlový komín jež každé ráno vydechoval dým
kouř závojů k nebesům letí jako tělo holubí
sníh se sype za oknem jak básníkům rým

Nebe je postýlkou kde uléháš každý večer
mlha jak jemný baldachýn nad ním visí
svůdná jsi tehdy kdy čekáš nahá v kleče
musíme být tiše ať nevzbudíme božskou komisi

Zvu tě na ,,Slavnost Těla a Krve Páně''
kde oslavovat tě budou na počest Krista
až jednou budeme mít blízko k nebeské bráně
budeš si náhle sama sebou jista
Autor Petr27, 21.12.2017
Přečteno 556x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, annav, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Peťo - moc krásné, moc se mi líbí ! **ST**

22.12.2017 06:31:13 | Anděl

Děkuji ti moc :)

22.12.2017 23:20:57 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí