Modlitba hvězdám

Modlitba hvězdám

Anotace: báseň o rodné vsi

Sbírka: Po stopách vesnice

Slečna Jitřenka dnešní noci svítí nad lesem
Dobří lidé k Pánu bohu modlete se
luna, jež vyšla z černavy každého soudí

Vyšel jsem na kopec, nad sebou hvězdy
ve snu nad sebou spatřil dva věrozvěsty
s nejjasnější hvězdou nikdo z vás nezabloudí

Ačkoliv dnes v noci nejsem žádný prorok
má tichá modlitba tmou protekla, jak potok
malebný kostelík,právě zvoní k obědu

Až léto bude hřát hvězdy nade mnou
po vsi s mojí milou půjdeme tmou
až k vám zase příštím rokem přijedu
Autor Petr27, 08.03.2018
Přečteno 484x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí.....uklidňuje...moc hezké

09.03.2018 07:16:57 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí