Klekání

Klekání

Anotace: báseň o klekání na vesnici

Sbírka: Po stopách vesnice

Na staré věži zvoní klekání
jako babiččin hlas děti svolává
aby zanechaly her na stráni
už večeři na stůl podává

Když zvon na vížce hlaholí
pluh černou hlínu obracel
jakoby léto pohřbil na poli
houf mužů se k rodině vracel

Modré nebe je jako zvon
na které slunce radostně vyzvání
za letního dne vždy jiný tón
do večera jeho srdce bije bez přestání
Autor Petr27, 22.08.2018
Přečteno 382x
Tipy 6
Poslední tipující: Kapka, Jeněcovevzduchukrásného, Frr, život je pes
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na vesnici pěkný čas, vzpomínka na dětství plné krás...

04.09.2018 12:54:13 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí