Noční přání

Noční přání

Anotace: Když nestačí Mrtvý Básník, ještě je tu Vládce snů.

Sbírka: Noční přání - hudbou ke svobodě a ještě dál

Soumrak v kraji v půli léta,

 Luna se zrodí až zítra,

hvězdy střeží okraj světa

daleko světlého jitra.

 

Vleže podpírám očima

nebeskou klenbu bez konce,

každá hvězda svou louči má,

některá plane jen lehounce.

 

Jedna padá, něco si přej,

dnešní noc jich tolik shoří,

zvedni zraky, jen podívej,

spálily by Sedmimoří.

 

Cvrčkové cvrkou ostošest,

realita kdesi v dáli,

 vytrácí se hlasy měst

- hra, kterou jsme kdysi hráli.

 

Kde je mé přání, splní se

s gejzírem čerstvě padlých hvězd?

Básníkův pokus o píseň,

to jím se nechej nocí vést.

 

Srpnové když růže zvání,

oči znavené pohasnu,

vyplní mé noční přání

pán nad hvězdami, Vládce snů.

Autor Pétík, 08.09.2018
Přečteno 638x
Tipy 4
Poslední tipující: Jort, Frr, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a já si cvrnknul...

10.09.2018 18:01:16 | Jort

Vážně? :D

11.09.2018 18:19:32 | Pétík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí