Návrat k Prameni mládí

Návrat k Prameni mládí

Jedenkrát byla jsem

u Pramene mládí.

Jedenkrát pila jsem

vodu se slzou mořské panny.

 

S rozbřeskem v to ráno

bylo mi dopřáno

ze rtů opláchnout pachuť hany.

 

Uběhlo tolik let,

rozkvětů po odkvět,

moje nevinnost ztrácí hrany.

 

Jedenkrát byla jsem

u Pramene mládí.

Jedenkrát pila jsem

vodu se slzou mořské panny.

 

Mnoho je napsáno,

jen málo vyznáno.

Tenkrát bývaly slzy slany.

 

Ve člunu bez plachet

naleznout znovu svět,

kde jsou čistoty uchovány.

Autor Pétík, 12.09.2018
Přečteno 608x
Tipy 4
Poslední tipující: Jort, Kapka, Fany
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí