Pieta

Pieta

Anotace: Pieta

 

Maria,

Hledíš na Syna,

Věrna Mu u kříže.

 Však Světlo zhasíná,

Jak Syn tvůj usíná.

 

Maria,

Matko lásky, obnovy

Slyš promluvu krátkou

Kristus z kříže stanoví:

Teď matkou jsi Janovi.“

 

Maria,

Srdce tvé puká,

Plna jsi zármutku.

Zdravíc Jej tvá ruka,

Již skončila ta muka.

 

Maria,

V očích slzy máš,

Šat potřísněn krví.

Pokorně jho přijímáš,

 Věz – již padl Goliáš.

 

Maria,

Vzpomeň Jeho slova:

„Třetího dne vstanu znova.“

V naději s tou novinou

Věrní Jej v plátno vinou.

 

Maria,

Tys matkou i mně

A každému z nás

Hle – vychází z jeskyně,

V slávě Trojjediné,

Ten, kterého znáš,

Maria,

Z mrtvých vstal Mesiáš.

 

Autor Karel A.P., 23.10.2018
Přečteno 334x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí