Závěť

Závěť

Anotace: -

 

Závěť

 

Svým bytím tady v mracích doby zlé

já nechci uzmout místo budoucím,

či zůstat v církvi větve odpadlé,

co dýchá pouze beznaděje dým.

 

Mé srdce kdysi z očí modrá zář

si obsadila do skonání dní;

jí zasvětil jsem svoji vnitřní tvář,

svou sudbu mládí – provždy poslední.

 

Jen ticho, ticho, zcela beze slov

já hledám v sněhu zimy bílých dní;

„On“ dal mi pouze poustevníka krov,

sám zůstávám i ze všech poslední.

 

Jas světla jiskry, nechť mi zaplane,

jen na poslední chvíli, hodinu;

snad závěť pravdy po mně zůstane,

když Bůh uzavře času hladinu.

 

Autor ARNOKULT, 23.01.2019
Přečteno 351x
Tipy 6
Poslední tipující: Jort, šerý, Kapka, Dreamy, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A pěkně v duchu recitovala.

23.01.2019 14:54:55 | šerý

Děkuji. Na rozdíl od Karla Hynka mi ta nepřízvučná na začátku není zcela vlastní. Proč nemáme přízvuky jako ruština?

23.01.2019 15:22:40 | ARNOKULT

Ta se četla... :)

23.01.2019 07:38:48 | Dreamy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí