Mýlka

Mýlka

Anotace: I mistr tesař...

Před branou Nebe stál svatý Petr
Měl odrané kalhoty, vlněný svetr
V ruce měl vypitou půlflašku rumu
Svatozář nakřivo, (u trenek) prasknutou gumu

"Kampak to míříš, Arnošte, synu?
Vždyť tu mám u tebe zapsanou vinu"
Škytal a kašlal; i kalamář vypil
Jazyk pak na patro jemu se lepil

"Vidím tu," povídal, "v té moudré knize
Že jsi měl v životě nemalé krize
Podváděl's, loudil, kradl a lhal
Nit suchou na mně nenechal

"Ale ty, můj Petře, se musíš plést
Na scestí nikdy jsem se nenechal svést"
"Jsi Arnošt Lindenhart - nemám snad pravdu?"
"Jsem Arnošt Kedlubna - máš v tom snad vadu"

Autor Ravena Lupus, 01.02.2019
Přečteno 325x
Tipy 3
Poslední tipující: J.Karasová, Frr, Now
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Konec volá po doladění. Jinak mě moc bavila.

05.04.2019 09:21:06 | Now

mám přesně týž pocit, Now...

05.04.2019 09:50:02 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí