Marnotratný syn

Marnotratný syn

Zbitý a ponížený,

pln stesku po domovu,

svou bídu, svá soužení

dávám v náruč Otcovu.

 

Matčino i Otcovo

láskyplné přijetí…

V tělo promění slovo,

ve víru pohádky dětí.

 

Jak beránci krotcí

ke svému pastýři

vracím se zas k Otci

klesaje na čtyři.

 

Otec zdoben pelerínou,

já s nohama bosýma.

Jeho paže zas přivinou

marnotratného syna.

Autor Karel A.P., 29.05.2019
Přečteno 218x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí