Adventní čas

Adventní čas

Anotace: Báseň o kráse adventu

Sbírka: Verše

Škrtněte malou sirkou u svíčky
na adventním věnci jsou čtyři
jež postupně se rozsvítí ohníčky
jak adventní čas se rychle šíří

Z kulatého věnce vůně jehličí,
se mísí spolu se jmelím
nikdo z dětí už venku nekřičí,
jak s ostatními se veselím

Blízko prskavek škrtněte sirkou
v nich uvidíte.jak život pomíjí
děti zvědavě koukají klíčovou dírkou
a slyši,jak hodiny večer odbíjí

Cukroví už z trouby line se
maminka upekla poslední plech
než ho na sváteční stůl přinese
sladká chuť rozplývá se na rtech

Až zář všech čtyř svíček
dokola adventní věnec rozjasní
do Vánoc zbývá už jen kousíček
a noční obloha se náhle vyjasní
Autor Petr27, 05.12.2019
Přečteno 329x
Tipy 4
Poslední tipující: Market 2, Iva Husárková, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné!

09.12.2019 21:44:44 | Market 2

Díky moc :)

09.12.2019 21:48:15 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí