Velikán básník radí

Velikán básník radí

Největší romantik světa poradil

 

Klidně si umři v pravý
čas tvůj,
skonat je odveta za naše hříchy
Rozsetý hnus
vše zapsáno v největší knize "Exodus"


Minulost, přítomnost, kabát má ušitý z pýchy

Ne všichni ho nosí, 

přesto zima "Smrt" každého svou ranou

vzít si musí

 


A On pořád kdes je bosý

 

Umřeš, to my všichni,
dej však světu otisk z tvého retu
Polibkem z hlubiny těla,
tak matka příroda to chtěla

Dokud je ještě k světu,
a k tobě milá...
Do vybraného květu ženy té,

co o tobě snila

 


Nic pak nebude mrtvé,

žít budeš dál v jiném světě,

ze semena a tvého jména

 

Ďábel je však hybatel
rozdává falešné jména, tituly i masky 

Nosí a honosí se jimi
jen ti, bez pokory
a ti, co jedí živá těla

 

Ostatním jsou spíš jen k smíchu,
buď je jen tak strpí, nepoučeni v neznalosti, 

svůj život trpně odžívají

 

Schovaní ve svých myslích,

skořápky a ulity
ve svých bytech,
stejně pořád zvědaví,
hledat smysl bytí

Autor Isla, 10.01.2020
Přečteno 265x
Tipy 10
Poslední tipující: Dávid, Marten, Lighter, Amonasr, Anděl, Frr, Varhanka, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí