krev Davidova

krev Davidova

Anotace: inspirován českým filmem ,,Musíme si pomáhat"...

Možná příště,

***

slunce ti zapadá,
a zůstane už jen ve snech,
zamčeno na dva západy,
prosím...dýchej potichu,
aby nezvlhla omítka,
aby se nechvěla podlaha,
aby paní s hrnkem na zdi,
nebyla podána námitka,
že je tu žid,
že dýchá, že je živ,
že mu v žilách koluje,
krev Davidova,
že má svou hvězdu,
která však nezáří v noci,
na německou říši,
ale do jeho duše,
čisté, bez hříchu,
přesto tak zraněnou,
od nešťastných výkřiků,
svých bratrů a sester ze Země zaslíbené,

***

Možná příště,
se odemknou dveře,
a tvé oči oslepí denní svit,
přinášející svobodu,

ty půjdeš ulicí,
a těm padlým mužům,
nazývajících se árijci,
plivneš do tváře,
udusíš prachem,
který ti sypali na hlavu,
a políbením hvězdy šesti cípů,
dáš na vědomí všem,
že jsi žid,
že dýcháš, že jsi živ,
že ti v žilách koluje,
krev Davidova

***

možná příště...

***

...teď ne...
Autor Muta cum liquida, 05.03.2007
Přečteno 406x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

možná příště,
povíme si, jaké to je
žít...a být skutečně.....živ..?
zemřít, za to, co jsi..
cos chtěl být..
cos byl...!
být hrdý na to,
co jsi..
že patříš..
někam...
a nehledáš....sebe sám..

09.03.2007 15:25:00 | Lisa Kloboučková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí