za zavřenými dveřmi

za zavřenými dveřmi

Anotace: ...

všichni byli za zavřenými dveřmi

neslyšeli mé volání

ani když jsem tloukla na veřeje

 

zbaběle se schovávali

ve stínu kříže

 

tys dávno odešel

copak se s tebou

nikdy nesetkali

 

zbožtili si tě

aby neviděli ve tvých rukách

hřeby

aby nemuseli vložit prst do 

tvého probodeného boku

aby na svých rukách nepocítili

téci tvou krev

 

vlastní strach a pohodlnost

jim nedovolily vstoupit

do hrobu

a tak promarnili šanci

 

setkat se

se zmrtvýchvstalým

tváří v tvář

 

životu

rozednění

 

( sobě samým )

Autor zdenka, 04.05.2020
Přečteno 283x
Tipy 11
Poslední tipující: Iva Husárková, Akrij8, vlnka, Isla, Amonasr, šerý, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká, cítím z ní opravdovost tvé duchovnosti:-)

05.05.2020 14:32:32 | vlnka

děkuji ... vlnko ... úsměv.z

14.05.2020 15:41:24 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí