Co čeká je

Co čeká je

Jak začít ať je správně pochopeno,

toť úkol složitý a náročný.

Snad vše bude dobře uchopeno,

neboť rukopis je k srdci útočný.

 

Vše jen pro toto seskupení sděleno jest,

aby duch tvůj ve všech se probudil.

Proroci hlásali a já zachovám jejich čest,

protože Ty sám si mě k tomu povzbudil.

 

Ten pupen pučí a oni ho uvidí,

uvidí ho brzy celý širý svět.

Ať mocnosti pozemské závidí,

tomu co tvé JÁ na Zemi může smět.

 

Ještě to nechápou a tak to má být,

mě jsi to taktéž z lásky dávkoval.

Jejich JÁ o tom po tomto začne snít,

neb jsi tu moc jednomu JÁ téže dal.

 

Projdou-li zkouškami a obstojí-li pevně,

pak sejmi z nich všechna pouta hořkosti.

Ta pouta hořkosti viditelná zjevně,

plná výčitek, různých soudů a bolesti.

 

Nechť nad nimi již nikdy a nic nemá moc,

protože pravdě v tobě půjdou na pomoc.

Rytíři v brnění a s neželezným srdcem,

plně vědomi, že to JÁ je jejich Otcem.

 

Nyní žijí z toho jen malé útržky,

ještě nevyděšeni nad tvou mocí.

Kdy jejich JÁ zmanažuje cizí roztržky

a změní hmotu za pár krátkých nocí.

 

Stav kdy druhá JÁ jim: "Pane" říkat budou,

to je příliš moc i na ty zářící.

Pokud kolena jejich poklesnou ať povstanou,

neb jejich JÁ budou na listu vadící.

 

Tak ať se v koutě obnaženi nechoulí,

a ty chraň je Otče budou-li volat.

Ať meč k brnění se jim zrazu přikoulí,

jak bratr řekl: "Nech nás zachovat!".

 

Zachovat na věky a ve všech tvých hrách,

ve tvém všemohoucím a věčném jméně JÁ.

Ať otisky nás zní ve všech tvých skladbách,

ať tvé veškeré JÁ o nás povědomí má.

 

Bratr řekl, že stále hledáš nás,

tak rozdej jim tu moc co každý unese.

Ať realita měnit nám jde snáz,

i když to většina JÁ na světě nesnese.

 

Tak to je asi tak všechno co napsat jsem měl,

abych slova bratra proroka v Otci připomněl.

Aby pochopili co teprve všechno čeká je,

neb Duch Pravdy tu a JÁ se zase směje... :-)

Autor valecekm, 27.05.2020
Přečteno 289x
Tipy 5
Poslední tipující: kdotoví, mkinka, Isla, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dlouhé, ale dobré

28.05.2020 09:07:40 | petrzal

Snažím se aby to nebylo na roli toaletního papíru :-), ale ne vždy to jde všechno přenést nějak tak zkráceně. Asi by to bylo na knihu to všechno popsat, nedejbože skutečnost od skutečnosti, ale na knihu ZATÍM není nějak moc času a ta báseň má mnohdy takový svěžejší šmrnc a rychleji dokáže předávat info, obzvláště když toho času moc není.

30.05.2020 02:42:26 | valecekm

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí