SVĚTLO NEBO TMA?

SVĚTLO NEBO TMA?

 

Se světlem lásky, která nezná mráz,

jen vlastní bolest v marné šedi dní

nalézá víru – dávný předobraz

až z hvězdy míru fugy souznění.

 

Snad někde čistý pramen věčných krás

smrtelným předá klíče k vězení,

tak aby přišli k soudu v pravý čas,

kdy noc se v slunce pravdy promění.

 

Jen při pokoře ticho přichází

a duši plamen prázdna předává,

ve kterém nejsou klamné obrazy.

 

Až v nekonečnu najdeš důkazy,

že každá vášeň těla prchavá

jen ze lži temna hmoty přichází.

 

https://www.youtube.com/watch?v=R2v-nooGyyY&t=1s

(druhá část)

Autor ARNOKULT, 18.09.2020
Přečteno 216x
Tipy 12
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Emily Říhová, Krahujec, mkinka, Psavec, šerý, Iva Husárková, praetorian, Akrij8
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Světlo slunce - pravda v nás
tu nepohltí tma, ani čas...

26.09.2020 00:21:37 | Emily Říhová

Ano - je to přesně tak. Děkuji.

26.09.2020 00:31:21 | ARNOKULT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí