KROK VPRED

KROK VPRED

Anotace: aké je to počúvať svoj vnútorný hlas, ktorý nás poháňa dopredu?

Čo znamená pre mňa mať na krajíčku ...
čo znamená pre mňa mať už v malíčku...
čo znamená pre mňa mať jasné výhliadky,
to že koniec i keď vyzerá opačne, nebude hladký...

a to takto nadefinované ja mám,
že denne bojujem s veternými mlynmi,
trpezlivosť overuje, aký postoj zaujmám
a ja sa veľmi ťažko posúvam,
len sa klyn vybíja klynmi...

ako ten škrečok neustále v kolotoči behá,
pretože vonku čaká ho situácia bezbrehá...
a on sa bojí vystúpiť,
a tak sa spolieha na zajtrajšok, že príde
a on predsa len z toho kolieska víde...
ale bez akcie okamžitej on sa nezaobíde...

nepomáha o tom hovoriť,
nepomáha, sa na to pripravovať,
čo môže dnes tvor stvoriť,
a čomu musí sa vyvarovať,
tomu nech sa oblúkom vyhne...

Smer mu naznačí,
ta krásna vnútorná vibrácia...
a i keď naokolo sa zamračí,
u neho nebude pokračovať stagnácia...

bude tam plamienok,
plameň , či iskra,
záleží na období...
zodpovedne žiť,
znamená nájsť
to, čo rád robí...

čo miluje,
čo dodáva mu silu, chuť a energiu...
porazí raz a navždy letargiu...

pozdvihuje,
týmto to dobré čo v sebe má,
a na to zlé sa nesústredí
a už viac nevnímá...

a obeť je úplne normálna,
hovorí sa od pradávna,
keď už je schôdza valná,
tak ako praví veta slavná ...

bez práce nie sú koláče
ja tomu neverím soráč -e-
-šte, to len my si nechceme dovoliť
s ľahkosťou si tu život tvoriť..

a to som znova u toho škrečka
čo miluje svoje malé , stredne veľké ,
koliečka či kolotoče ...
Autor ZUZ271, 05.11.2020
Přečteno 266x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Dávid, Emily Říhová, Koala, Psavec, ARNOKULT, jenommarie
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zuzi krása :) život si tvorí každý sám preto môže byť tvrdý a bolestivý ale aj ľahký a plný smiechu :) záleží len na tom, ako sa k tomu človek postaví a ako sa rozhodne myslieť :)

06.12.2020 22:50:44 | Dávid

Ahoj David,ďakujem krásne a absolútne súhlasím :) Je to však dosti náročné sa vymaniť z tých zažitých koľají ...Neraz sa na svoje zažité vzorce chytám...ale obrovská vďaka patrí životu za to, že dáva impulzy k zmenám .. :) pre ktorý smer myslenia si sa rozhodol Ty? A darí sa Ti ? :)

06.12.2020 23:16:33 | ZUZ271

Vítej na Literu a musím napsat, že Tvá báseň se mi velmi líbí.
Svůj vnitřní hlas poslouchám stále. Vždy mě upozorní...
..ST..

05.11.2020 22:24:22 | Jaruška

Ahoj , dakujem moc krasne. To je skvele , ze to takto mas, ja s tym mam obcas problemy..Ale snazim sa o napravu. :)

06.11.2020 11:14:53 | ZUZ271

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí