Na cestě k Betlému

Na cestě k Betlému

Anotace: Předvánoční báseň...

Sbírka: Kříž a jablko

Na dlouhé cestě k Betlému
zahlédli pastýři zář jasnou
vedla je k Jezulátku malému
hvězda dala zprávu časnou

Sešli se zvířátka u jeslí
kráva, osel, nebo ovce
Tři králové mu dary nesli
každý dá, co kdo chce

Doma vyndám betlém ze skříně
u jesliček stojí všichni v hloučku
a v kolébce Jezulátko v peřině
tak spi právě narozený kloučku
Autor Petr27, 24.11.2020
Přečteno 227x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, JC senior, Donne, Básník Karel, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sama betlém nemám, ale obdivuji je, moc se mi líbí. Báseň se mi také líbí.

25.11.2020 09:51:47 | Donne

díky :)

25.11.2020 12:18:23 | Petr27

Překrásná.

25.11.2020 04:49:23 | Básník Karel

díky :)

25.11.2020 12:18:29 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí