Modlitba

Modlitba

 

 

 

                      MODLITBA 

 

 

 Každé ráno hneď po vstaní 

 pocit vďaky za život,

 azda ma dnes nič nezraní,

 dúfam, verím snaživo.

 

 Rieknem ticho, úprimne 

 z modlitbičky zopár slov, 

 Pane, ostaň vždy pri mne,

 život nech je stále hrou.

 

 Odkloň všetky pohromy 

 ďaleko do stratena, 

 nech nám už viac nehrmí,

 duša biedou spotená.

 

 Len o kúsok pokoja 

 prosím s úctou hlbokou, 

 pre tých, čo sa neboja, 

 múdrosť svätých prorokov.

 

 Uzdravenie pre chorých, 

 dosť už toho trápenia, 

 osvietenia niektorých, 

 koniec duše bolenia.

 

 Modlitbu aj za deti 

 žijúce len v chudobe, 

 šťastná hviezda preletí 

 pre život v krajšej podobe.

 

 Od závisti uchránené 

 celé naše pokolenie, 

 vôľou dopriať zachránené 

 veľkodušné povolenie.

 

 Azda žiaden veľký svár 

 nerozdúcha konflikt vážny,

 zachovať si ľudskú tvár, 

 ku extrémom prístup vlažný.

 

 Uchránenie od boja 

 autority zaručia, 

 odvážni sa neboja, 

 správnu cestu poručia.

 

 Viera v pravé hodnoty, 

 nedôvera k pozlátku, 

 konzum, symbol prázdnoty 

 hodný sotva za zlatku.

 

 Veď to ozaj podstatné 

 v čomsi inom spočíva, 

 kúzlo slova pamätné 

 vzácnou silou liečiva.

 

 Modlím sa za pokoj, mier, 

 verím v silu múdrosti, 

 prosím, Pane, len mi ver, 

 spásou k večnej radosti.

 

 

 

Autor Peter35, 11.09.2021
Přečteno 254x
Tipy 9
Poslední tipující: někdojiný, mkinka, paradoxy, Frr, Vivien
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.Moc povedená báseň.

13.09.2021 21:52:40 | mkinka

Srdečná vďaka.

15.09.2021 06:13:58 | Peter35

Rádo se stalo.

17.09.2021 06:23:34 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí