TICHO A NOC A JÁ

TICHO A NOC A JÁ

Anotace: ...

(V klášteře trapistů)

Trochu jak Tma
která není cestou do deprese
Trochu jak Ticho
které přeslechne se
Ale i neklid, beznaděj a žal

Bože, jen jedno vstřícné gesto
anebo radši víc

Naděje zahřeje i zebe
stejně jak modrošedé nebe
jak první hvězda, co je bledá
jak miska s rýží u oběda

Možná to vím
a možná pochybuji
Vzdálené kroky za zdí
a lásky
Ještě je pamatuji

V půlnočním tichu
volání z dálky
divoký touhy
návraty zpátky

Volání Pomoz
Jsem tady
Volání Vyhrál jsem
už vystoupil jsem z řady

Ticho a noc a já
a slabé světlo svíčky
jako rozzářená pochodeň

Prosím nezapomeň.
Autor Honza W., 16.11.2021
Přečteno 207x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Psavec, Friday, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělé.

17.11.2021 04:18:40 | Friday

Děkuji moc.

28.01.2022 16:56:30 | Honza W.

Honzo, krásná ST :-))

17.11.2021 03:32:20 | Iva Husárková

Děkuji, Ivo.

28.01.2022 16:56:56 | Honza W.

:-))

29.01.2022 02:56:15 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí